6 miljövänliga appar som hjälper dig att hjälpa miljön

Spread the love

Vissa av oss kanske bara tänker på miljövänliga på ’Earth Day’ eller under julen, men fler av oss borde tänka på hur vi pendlar til jobbet, vad vi äter till lunch och hur vi använder våra verktyg hemma. Allt i kombination har en betydande påverkan på vårt samhälle och på vår planet. Tack vare det faktum att det finns en app för allt behöver du inte avsätta timmar för att läsa vetenskaplig forskning för att ta reda på vad du kan göra för att bli lite en lite bättre person och göra dina dagliga val mer miljövänliga.

Utvecklare har skapat en rad appar som hjälper dig att ägna mer uppmärksamhet åt den roll som dina vardagliga handlingar spelar i stora frågor som klimatförändringar. Dessa appar kan hjälpa dig att förstå och skydda miljön och hjälpa dig ta de två stegen du kan vidta varje dag och bli mer medvetnen om din påverkan på jorden. Läs vidare för våra val av sju appar som hjälper dig att rädda jorden.

1. Carma Carpooling

Carma Carpooling hjälper dig hitta närliggande människor att dela ditt resande med för att minska den totala trafiken, dina egna utsläpp och till och med sänka kostnaden för din resa. Resenärer betalar föraren för att dela kostnaden för pendlingen, och Carmas webbplats hävdar att samarbete med sin plattform ofta är billigare än att ta bussen.

Användare kan lägga till saldo till sina konton genom att göra en säker betalning med ett kreditkort; 85% av vad användarna betalar går direkt till föraren, och förarna kan välja att ge gratis resor genom att lägga till personer till sina favoriter i appen. Carma-Communities har hittills etablerats i städer runt om i världen, till stor del i USA.

2. #climate

#climate hjälper dig att upptäcka och dela åtgärder du kan vidta mot klimatförändringar. Enligt dem själva är plattformen är utformad för att “unite vital, tangible, climate-saving solutions from the leading climate orgs with the most thoughtful, impactful influencers.” Du kan bygga en profil i #climate-appen som anger de ämnen du brinner för. När du loggar in på appen ser du föreslagna åtgärder som är anpassade för dig.

Du kan välja en åtgärd för att lära dig den avsedda effekten och de detaljer du behöver för att delta. Sedan kan du dela åtgärder på Twitter, Facebook, Tumblr och Google+ med ett enda tryck. Du kan hålla koll på dina framsteg på plattformen med mätvärden som antalet supportrar du har rekryterat, antalet reaktioner du har inspirerat och antalet aktier du har orsakat. Appen är tillgänglig för nedladdning i iOS App Store.

3. Dropcountr

Med Dropcountr an du spara vatten genom att ansluta dig till ditt vattenleverantör via din smartphone. Ditt vattenföretag kan skicka anpassade torka- och vattenbudgetmeddelanden eller meddela dig om eventuella läckor. Du kan se hur mycket vatten du använder och jämföra din användning med användarna som dig.

Appen visar inte bara din nuvarande vattenförbrukning utan hjälper dig också att ange en rimlig vattenbudget för att spara vatten. Du kan spåra din vattenförbrukning under dagen, veckan, månaden eller året, och Dropcountr förbinder dig också med rabatter för att hjälpa dig spara pengar. Appen är tillgänglig för både Android och iOS.

4. Ecoviate

Ecoviate är utformat för att sprida social hållbarhet via ett nyhetsflöde av miljövänliga aktiviteter och inlägg på miljövänliga tips och produkter som hjälper dig att spara energi, spara vatten och på andra sätt minska din påverkan på miljön. Appen spelas med ”Eco-Points” och belöningar, och du kan se hur du rankar bland dina vänner genom en topplista i appen.

Ecoviate är den senaste appen från Param Jaggi och är den första produkten från hans företag, även det kallat Ecoviate, som föreställer sig en värld ”där miljövänlighet är en naturlig förlängning av människan erfarenhet.” Ecoviate-teamet planterar ett träd för varje nedladdning av appen, som är tillgänglig för Android och iOS.

5. Farmstand

Farmstand hjälper dig att upptäcka lokalt odlad mat från mer än 8 700 bondemarknader runt om i världen. Med appen kan du hitta den närmaste marknaden och se vad som händer på jordbruksmarknaderna i närheten. Den visar information om varje marknad, till exempel öppetider, vägbeskrivningar och foton som delas av andra marknadsgäster. Du kan också posta dina egna foton för att dela med Farmstand-communityn för att marknadsföra dina favoritmarknader för jordbrukare.

Du kan också lägga till nya marknader eller hjälpa till att hålla informationen om befintliga marknader aktuell och uppdaterad i appen, och när du söker kan du filtrera jordbrukarnas marknader efter avstånd, öppettider eller av vilka som accepterar mat- och näringsfördelar som SNAP, EBT och WIC. Farmstand finns i både för Android och iOS.

6. GoodGuide

GoodGuide hjälper dig att hitta säkra, friska, miljövänliga och etiska produkter med produktrecensioner baserade på vetenskaplig forskning och betyg. GoodGuides forskare betygsätter produkter på en skala från noll till tio för sin hälsa, miljöpåverkan och sociala effekter. Ingredienserna, hälsoeffekterna och certifieringarna bidrar till hälsoklassificeringen.

Resursanvändning, miljöpåverkan och ett företags transparens bidrar till miljöklassificeringen; påverkan på konsumenter, arbetstagares säkerhet och påverkan på samhället bidrar till samhällets betyg. Den totala poängen för var och en av de mer än 250 000 produkterna i GoodGuides databas är ett genomsnitt av dessa tre poäng. Du kan hitta betyg för mat, personlig vård och hushållsprodukter och skanna streckkoderna för produkter i butiken för att hämta information om dem medan du handlar.

Du kan också välja de miljöfrågor som du bryr dig mest om för att se hur produkter anpassas till dina preferenser, få anpassade produktrekommendationer och skapa dina egna inköpslistor. GoodGuide är tillgängligt för Android och iOS.